Op 6 juni werd voor de allereerste keer het Fruits de Mer seizoen in Nederland geopend. Een initiatief van vis-, schaal en schelpdierbedrijf Seafarm uit Kamperland.
De opening werd opgeluisterd met de allerhoogste Fruits de Mer toren van Nederland, gemaakt door chefs van de Rotterdamse culinaire groothandel Schmidt Zeevis. Een indrukwekkend geheel van drie verdiepingen en vele meters doorsnee, met de inhoud waarvan de vele genodigden ruimschoots aan hun trekken konden komen.
Kansen voor Zeeuwse aquacultuur
Voor het zover was waren er speeches, van Jaap Broodman, beleidsmedewerker Visserij van de provincie Zeeland, de Seafarm roemde als voorloper en innovatief Zeeuws bedrijf, chefkok en televisiespersoonlijkheid Herman den Blijker en Adri Bout, directeur-eigenaar van Seafarm.

Samenwerking
Seafarm is Zeker Zeeuws gecertificeerd. Vandaar dat ook Sabine Verburg, coördinator van Zeker Zeeuws, sprak namens die organisatie. “Seafarm is een bijzondere vertegenwoordiger van ons keurmerk,” aldus Verburg. “Dit bedrijf is duurzaam, diervriendelijk en levert producten uit de streek. Bovendien werken ze samen met andere bedrijven: geven en nemen, dat komt allemaal samen in dit bedrijf. Dat past heel goed bij Zeker Zeeuws, want ons keurmerk staat voor elkaar versterken als bedrijven en Seafarm staat voor kennis delen.”
Krab, mosselen en palourdes

De seizoensopening werd ondersteund door Neeltje Jans Mosselen, wijnboerderij De Kleine Schorre, Schouwse palingroker Rinus Smalheer, Oesterbaron, Zilt-E en Seaweed Harvest. De presentatie was in handen van Ramona van Zweden.
Op de openingsfoto Dave Bout, Herman den Blijker en Adri Bout bij de onthulling van de Fruits de Mer toren.

