MIJN AANBOD

Mijn naam is Lieneke Schuitemaker, tekstschrijver, journalist en eindredacteur met als specialisme de vissector in de volle breedte. Na een start in de journalistiek als freelancer deed ik ruime ervaring op in vaste dienst bij verschillende uitgeverijen, vooral voor vakbladen. Mijn laatste baan was bij het vakblad Vismagazine, waar ik van eindredacteur en redacteur doorgroeide naar hoofdredacteur. Momenteel schrijf ik onder meer voor de vakbladen Visserijnieuws en Visaktua (België) en de Engelstalige website Salmon Business. Daarnaast verzorg ik perscampagnes voor ondernemingen. Voor voorbeelden van mijn werk zie Visverhalen.

Vissector
Tijdens die periode verloor ik mijn hart aan de vissector. Een fascinerende bedrijfstak, vol gemotiveerde hardwerkende mensen met passie voor hun vak en hun producten. Prachtige producten, puur, soms wild, soms gekweekt, altijd lekker en meestal ook erg mooi. Een sector waarin ontzettend veel gebeurd op allerlei gebied en waar ook ontzettend veel over te schrijven en te vertellen valt. Vandaar de naam van mijn bedrijf: Seafood Stories.

Aanbod
U kunt bij mij terecht voor alle soorten schrijfopdrachten: teksten, verhalen, folders, websiteteksten, websitebeheer, nieuwsbrieven, management van sociale media (LinkedIn, Twitter, Facebook), persberichten en advertorials, in het Nederlands en Engels. Daarnaast voor eindredactiewerk, vertalingen naar het Engels (in samenwerking met een native speaker voor de laatste check) en organisatorische invalklussen (bijvoorbeeld volledige organisatie van een tijdschrift en/of website).

Tarieven
Tarieven, op basis van uurtarief, per pagina of per woord, in overleg.