13 February 2018

P&P neemt Deutsche See over

Rederij Parlevliet & Van der Plas neemt de Duitse seafood-gigant Deutsche See over. Beide bedrijven kwamen tot overeenstemming tot overname van het volledige aandelenpakket door P&P, onder voorbehoud van toestemming van de Europese mededingingsautoriteiten.

De overname is het gevolg van ernstige ziekte van Egbert Miebach, samen met Peter Dill eigenaar van Deutsche See. “Dit is voor ons een heel moeilijke stap, maar helaas onoverkomelijk door Egberts persoonlijke tragedie,” aldus Peter Dill in het persbericht over de overname. Het was voor Deutsche See heel belangrijk een koper te vinden die het bedrijf als zelfstandige entiteit laat voortbestaan, aldus Dill. Die koper vond Deutsche See in Parlevliet & Van der Plas.

Per 1 maart zal Dirk-Jan Parlevliet, CEO van P&P-dochter Heiploeg International, toetreden tot het managementteam van Deutsche See, dat verder onveranderd blijft. Het integratieproces van Deutsche See in de P&P groep zal intensief begeleid worden door Peter Dill.

De standplaats van Deutsche See en businessmodel blijven ongewijzigd. “Never change a winning team,” aldus Dirk-Jan Parlevliet in een reactie namens P&P. “Wij hebben heel veel plannen met Deutsche See. “Wij hebben heel veel plannen met Deutsche See. Dankzij deze overname van de Duitse specialist en marktleider in verse vis en seafood hebben we de mogelijkheid om nieuwe, strategisch belangrijke groeimarkten in Duitsland te ontsluiten. Ik ga mijn ervaring op de inkoop- en productiemarkt inzetten om deze gezonde onderneming een succesvolle toekomst te geven.”

De ondernemingen P&P en Deutsche See zijn nu verticaal met elkaar verbonden, van vangst tot bord. Als gevolg daarvan kan Deutsche See meer vis van de Duitse P&P-vloot gaan aanbieden.

Over Parlevliet & Van der Plas
De Parlevliet & Van der Plas group (P&P), met hoofdkantoor in Katwijk, wordt al ruim 60 jaar geleid door de families Parlevliet en Van der Plas, en heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. Deze zijn actief in de visvangst zelf – op een van de ruim 40 vissersschepen – en bij visverwerkingsbedrijven (zoals Heiploeg en Ouwehand). P&P is al decennialang leverancier en partner van Deutsche See. www.pp-group.eu.

Over Deutsche See Fischmanufaktur
Deutsche See, met hoofdkantoor in Bremerhaven, is in Duitsland de nummer één in de verkoop van vis en zeevruchten. Het bedrijf heeft in Duitsland 22 vestigingen met ruim 1.700 medewerkers, en levert zijn producten aan meer dan 35.000 klanten. Van de detailhandel, de horeca en de topgastronomie tot cateraars, bedrijfsrestaurants en sociale horeca. Sinds 2003 is het delicatessenmerk BEECK onderdeel van Deutsche See. www.deutschesee.de.