17 October 2018

Directiewisseling bij Damen Maaskant Shipyards Stellendam

Afgelopen zaterdag, 13 oktober, vierde Damen Maaskant Shipyards Stellendam (DMSS) het 70-jarig jubileum. Bij die gelegenheid vond ook een directiewisseling plaats: directeur Frits van Dongen nam afscheid en werd opgevolgd door visserszoon Eric Moerkerk.

DMMS werd in 1948 opgericht door Piet Maaskant en zijn twee zonen in 1948 als reparatiewerf in Bruinisse voor de lokale vissersvloot. Later verhuisde de werf naar Stellendam, maar bleef trouw aan zijn roots. In de afgelopen 70 jaar bouwde DMMS 627 nieuwe schepen, waarvan veel viskotters. Recente leveringen waren onder meer de eerste nieuwe boomkorkotter voor de Nederlandse vloot in tien jaar tijd en twee innovatieve flyshooter- en twinrig-schepen. Ook ontwikkelde het bedrijf een specialisatie in het onderhoud van lieren.

Nieuwe directeur
Directeur Frits van Dongen werkte 40 jaar bij Damen, waarvan 25 jaar als directeur. Per 1 oktober droeg hij zijn verantwoordelijkheden over aan Eric Moerkerk. Moerkerk werkte eerder Keppel Verolme, dat in september 2016 onderdeel werd van Damen. Daar werd hij na tien maanden benoemd tot adjunct-directeur. Van Dongen blijft parttime ondersteunende taken uitvoeren voor DMMS.

Eric Moerkerk: “Ik ben blij dat ik weer thuis ben en als zoon van een visser en lid van een familie die eigenaar was van een Maaskant boomkorvisser voelt het echt als thuiskomen.”

Op de foto vlnr Eric Moerkerk, bestuursvoorzitter Kommer Damen en Frits van Dongen. Foto: JdL Fotografie.