17 August 2020

Vis.Nootdorp ambassadeur Noordzeevis

Niels en Reinita van de Coterlet, eigenaars van viswinkel Vis.Nootdorp, zijn sinds enkele dagen ambassadeur voor Noordzeevis. Daarmee maakten ze hun passie voor ‘vis van dichtbij’ officieel.

Afgelopen woensdag, 12 augustus, ontvingen Niels en Reinita de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen uit handen van voorzitter Matthijs den Heijer. Daarmee zijn ze officieel geregistreerd als ambassadeurs voor Noordzeevis. Dat waren ze in de praktijk al heel lang, aldus Niels. “Wij verkopen het liefst Noordzeevis. Dat is gewoon de lekkerste vis die er is en er is genoeg van. Ik vind het zonde dat er zoveel van geëxporteerd wordt. Neem bijvoorbeeld calamaris. Dat eet men voornamelijk in het buitenland, maar de inktvis die ervoor gebruikt wordt komt allemaal hier vandaan. Dat vinden mensen maar moeilijk te geloven. Daarom ben ik blij dat er een stichting is die onbekende vissen bekender maakt.” Reinita: “Door het contact met de stichting zijn we ons nog meer gaan focussen op vis van dichtbij. Inmiddels bestaat de helft van ons verse vis assortiment uit Noordzeevis.”

 Verhaal achter de vis

Niels en Reinita, afkomstig uit Spakenburg leerden het vak in de winkels van hun ouders. Niels bij Vis.Den Haag, Reinita in Apeldoorn bij Heijnen Fish ’n Food. Sinds mei 2019 zijn ze de trotse eigenaars van de viswinkel in Nootdorp, die ze overnamen van Niels’ vader. In hun eigen winkel willen Niels en Reinita zich onderscheiden met de verhalen achter hun producten, zo vertelden ze vorig jaar in het vakblad Vismagazine. En over Noordzeevis is natuurlijk genoeg te vertellen. Niels. “We richten ons echt op de beleving. Vertellen over de vis, net dat stukje extra bieden. Als mensen niet weten wat ze gaan eten, vertel ik ze dat! En dat doen ze dan. Dat is zo leuk!”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt met inmiddels zestigambassadeurs, allen ondernemers van op of rond Scheveningen zijn met liefde voor Noordzeevis.

Noorzeevis

Matthijs den Heijer (l), voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt de oorkonde uit aan Niels van der Coterlet.  (Foto Paul Einerhand)