9 February 2018

RODÉ VIS OPENT LEROY SEAFOOD CENTER

Rodé Vis, onderdeel van de internationale Leroy Seafood Group, opent haar vijfde en grootste locatie, het Leroy Seafood Center.

De nieuwe fabriek op het Urker bedrijventerrein Zwolse Hoek is volledig geautomatiseerd en voldoet aan alle huidige en verwachte regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en duurzaamheid, aldus het persbericht van Rodé Vis. Het Leroy Seafood Center gaat tevens fungeren als diepvries opslag voor alle Europese Leroy vestigingen en logistieke spil voor de andere vier Nederlandse productielocaties van Rodé Vis.

Volumemarkt

Het Leroy Seafood Center is het directe resultaat van de integratie van Rodé Vis in de Leroy Group. Rodé Vis, de grootste zalmverwerker in de Benelux, werd vijf jaar geleden onderdeel van Leroy, na het terugtreden van eigenaar en oprichter Albert Dekens.

De eerste paal van de nieuwe locatie werd op 7 april 2017 geslagen door Albert Dekens. Binnen een jaar verrees een gloednieuwe verwerkingslocatie, die sinds 5 februari operationeel is. De bouwtijd bedroeg daarmee een krappe veertig weken, een topprestatie van alle betrokken bedrijven, veelal afkomstig uit de regio, aldus CEO Tjeerd Hoekstra. “Wij zijn ontzettend blij met de medewerking die we kregen van de gemeente Urk en de unieke samenwerking met onze bouwpartners.”

Het hele project vindt plaats in nauwe samenwerking en afstemming met Leroy Seafood. “Het nieuwe bedrijfspand wordt vooral ingezet voor de volumemarkt. De overige vier locaties blijven volledig operationeel en gericht op specialiteiten. Met de nieuwe locatie verdubbelen we de capaciteit van Rodé Vis.”

Met de bouw van het Leroy Seafood Center is het Urker visbedrijf klaar voor de toekomst, aldus Hoekstra. “Wij hebben een grote stap gezet, die de toekomst van ons bedrijf kan borgen.”

Momenteel wordt in de nieuwe fabriek proefgedraaid. Op 12 februari gaat het Leroy Seafood Center volledig in productie.

Leroy Seafood Group

Rodé Vis is onderdeel van de Noorse Leroy Seafood Group, de tweede zalmkweker ter wereld en de grootste visexporteur van Noorwegen. De groep heeft wereldwijd 3800 werknemers, produceert dagelijks vijf miljoen maaltijden voor consumenten in tachtig landen en had in 2016 een jaar omzet van 1,77 miljard euro. Leroy heeft viskwekerijen en vissersschepen langs de hele Noorse kust, productie- en verpakkingslocaties in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, Portugal, Spanje en Turkije en verkoopkantoren in de VS, Japan en China.

 

Op de foto Elias Bosma, Sales Director Rodé Vis, Henning Beltestad, CEO Leroy Seafood Group, Tjeerd Hoekstra, CEO Rodé Vis en Gerrit Wakker, CFO Rodé Vis, voor het nieuwe Leroy Seafood Center.