4 April 2018

Hoogste punt Palingmuseum en viswinkel Dries van den Berg

In het bakje van een hoogwerker hielp Peter van den Berg vanochtend, 4 maart, bij het plaatsen van twee schoorstenen van 9 meter. Daarmee was officieel het hoogste punt bereikt van het palingmuseum annex viswinkel en restaurant in aanbouw.

De twee zwarte schoorstenen dragen het opschrift ‘Dries van den Berg’ en ‘Palingrokerij’ en zijn samen met het pand zelf bijna 23 meter hoog en daarmee goed zichtbaar vanaf de weg.

Eigenaren Dries en Peter van den Berg zijn blij dat het hoogste punt bereikt is. Dat duurde drie maanden langer dan gepland, als gevolg van onder meer het hoge grondwater in het najaar, de vorst en werkzaamheden aan een hoofdrioolbuis op het terrein, die voor een flink oponthoud zorgden.

Groots en meeslepend

Dries van den Berg: “De schoorstenen zien er groots en meeslepend uit en dat is ook de bedoeling. Natuurlijk hebben ze een functie voor de afvoer van rook en afgezogen lucht uit de bakovens, maar ze hebben vooral een reclamefunctie. We willen de Harderwijkse visserijhistorie met ons palingmuseum een impuls geven.”

Dries van den Berg gaat als het museum geopend is dagelijks rondleidingen geven. “Voorwerpen voor het museum, bijvoorbeeld oude foto’s van palingvissers en palingverwerkers zijn nog steeds van harte welkom.” De viswinkel annex restaurant en het museum zullen naar verwachting in september de deuren openen.

Lees ook: Dries en Peter van den Berg zoeken voorwerpen voor Palingmuseum