23 March 2018

Washington verbiedt zalmkweek vanaf 2025

Vanaf 2025 mag er geen Atlantische zalm meer gekweekt worden in de Amerikaanse Staat Washington. De wet met het toekomstige verbod werd op 22 maart ondertekend door de democratische gouverneur Jay Inslee.

Het verbod is ingegeven door zorg over de invloed van zalmkweek op de wilde zalmpopulaties in het gebied. Recent onderzoek wees echter uit dat die minimaal is.

Het Canadese bedrijf Cooke Aquaculture, de belangrijkste zalmkweker in de staat, reageerde teleurgesteld op het besluit. “Het is ontzettend spijtig dat bij de besluitvorming de wetenschappelijke informatie genegeerd is,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De kapotte kweeknetten bij Cooke aquaculture kweeklocatie nabij Cypress eiland in augustus vorig jaar, waarbij als gevolg van stormschade tussen de 160.000 en 260.000. kweekzalmen ontsnapten, waren de directe aanleiding van de nieuwe wet.

Cooke Aquaculture kweekt al ruim dertig jaar zalm aan de kust van Washington in vier verschillende kweeklocaties. Het bedrijf least de locaties van de staat. De langstlopende lease loopt af in 2025.

Bronnen:

Undercurrent News

Salmon Business